Aktuelt

jul 15, 2019 0

Nytt operatørkurs med fokus på private avløpsledninger

9. og 10. september 2019 arrangerer Rørinspeksjon Norge igjen operatørkurs med fokus på private avløpsledninger. Frist for påmelding er 9.august og det er først til mølla som gjelder. Kurset avholdes på Scandic Oslo Airport Hotell på Gardermoen.
Les mer
jul 11, 2019 0

94 prosent av norske vannverk har beredskapsplan

I 2018 hadde 94 prosent av de cirka 1 100 kommunale vannverkene i Norge en beredskapsplan for ulike typer «uønskede hendelser».
Les mer
jul 11, 2019 0

Fortsatt mange kommuner som sliter med avløpet

59 prosent av Norges innbyggere er tilknyttet kommunale avløpsanlegg som oppfyller rensekravene. Det betyr at fire av 10 innbyggere bor i kommuner som ikke oppfyller kravene.
Les mer
jul 09, 2019 0

Rent vann – vårt felles ansvar

Askøysaken har vist oss hvilke alvorlige konsekvenser svikt i vannforsyningen kan få. Mye er skrevet og sagt om tilstanden til vannledningene de siste ukene. Som den nasjonale interesseorganisasjonen for vannbransjen ønsker Norsk Vann å si noe om utfordringene knyttet til å levere helsemessig trygt drikkevann, og hva vi alle kan bidra med for å oppnå dette.
Les mer
jun 25, 2019 0

Husk på å melde deg på til jubileumsdagene i Stavern!

(OPPDATERT  9.JULI  2019:) Nå er årsmøtepapirene også klare, og du finner dem som vedlegg nederst i artikkelen. Husk å melde deg på til årets store begivenhet i Rørinspeksjon Norge. Årsmøte, temadager og 25 års jubileum arrangeres i Stavern 14. - 16. august, og det er bare å benytte seg av påmeldingsskjemaet både for deltakere og utstillere.
Les mer
jun 21, 2019 0

Hallingtreff 2020: En bransje i endring!

«En bransje i endring!» blir hovedtemaet for Hallingtreff 2020.  I årevis har norsk vannbransje ropt på oppmerksomhet og ressurser til blant annet å ta igjen det enorme etterslepet på ledningsnettet.  Når varsellampene nå har nådd både befolkning og politikere vil det bety nye tider for alle som har et ansvar for sikkerheten innen vann- og avløpssektoren i Norge.
Les mer
jun 18, 2019 0

14 statlige millioner til overvanns-innovasjon

Med en tildeling på 14 millioner kroner fra Innovasjon Norge fikk Bærum kommune en knallstart på sitt ønske om å drive fram innovative framtidsløsninger for avløps- og overvannshåndtering i byer og tettsteder.
Les mer
jun 12, 2019 0

Èn million nordmenn uten alternativ vannforsyning

–Dessverre viser historien at det ofte må skje noe tragisk, før vi ser politisk handlekraft.  Det sier administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening i forbindelse med vannkrisen i Askøy.
Les mer
jun 11, 2019 0

Gode VA-tjenester kommer ikke av seg selv

- Det som har skjedd i Askøy er dypt tragisk og vi håper kommunen kan finne svar på de sykdomsutbruddene som antas å ha oppstått på grunn av forurenset drikkevann.
Les mer