Aktuelt

jan 18, 2019 0

Rørinspeksjonskurs hovedledninger

Rørinspeksjon Norge inviterer nå til kurs i rørinspeksjon av hovedledninger. Kurset arrangeres på Garder kurs og konferansesenter på Gardermoen 18.-19.mars. Påmeldingsfristen er satt til 18.februar.
Les mer
jan 18, 2019 0

Spylekurs avløp hovedledninger

Rørinspeksjon Norge inviterer til spylekurs avløp for hovedledninger. Kurset arrangeres på Garder kurs og konferansesenter på Gardermoen 18.-19.mars. Påmeldingsfristen er satt til 18.februar. Første dag av kurset blir felles med deltakere på kurset i rørinspeksjon for hovedledninger.
Les mer
jan 18, 2019 0

-30 års grense for å delta på Hallingtreff?

For unge VA-ingeniører handler framtiden om digitalisering. Alle tjenester som kan digitaliseres skal digitaliseres i Bergen kommune. Hverdagen til den 31 år gamle sivilingeniøren Torstein Dalen i Bergen Vann og avløp dreier seg om digitale muligheter.
Les mer
jan 17, 2019 0

Store utfordringer og høye krav i Sula kommune

Kvalitet fra tanke til handling var temaet for de to representantene driftsleder Fritz Østrem og senioringeniør Joakim Sletta fra Sula kommune utenfor Ålesund under årets Hallingtreff. Med en lekkasjeprosent på 60 vet de hvilken jobb de har foran seg de neste årene.
Les mer
jan 16, 2019 0

Det kom et rop fra grøfta

-Det er viktig at vi som jobber i grøfta tør å si fra.  Vi er mange som sliter med mye av det folk inne på prosjektkontorene koker sammen.  Det var et av mange budskap innpakket i nordnorsk språkdrakt fra Roger Iversen, bedre kjent som Roger Rør fra Harstad, og budskapet ble formidlet under Hallingtreff på Geilo.
Les mer
jan 16, 2019 0

Aksept for å tenke nytt på Romerike

-Alle har en jobb å gjøre for å sikre god drift. Det er eierne av anleggene som må ta initiativene og sette målene for dette. Det mente avdelingsleder for drift ved Nedre Romerike Vannverk IKS og Nedre Romerike Avløpsselskap IKS, Marcus Rawcliffe, da han tok for seg temaet kvalitet og brukervennlighet under Hallingtreffets andre dag.
Les mer
jan 15, 2019 0

Hederspris og stor takk til Toril Hofshagen

Totalt uforberedt ble avtroppende Norsk Vann direktør Toril Hofshagen både hedret og takket under Hallingtreff på Geilo i dag. Tirsdag kveld fikk hun som første kvinne tildelt Hallingtreffs hederspris, og tidligere på dagen ble hun tildelt VA og VVS produsentenes vannpris, en pris som ble delt ut for aller første gang.
Les mer
jan 15, 2019 0

Oppfordret til opprør for vannbransjen

-Norsk vannbransje må løfte seg selv fram for å få den oppmerksomheten og de rammebetingelsene som er nødvendig for å sikre godt drikkevann og forsvarlig avløpshåndtering.  Fokuset på vann og avløp er nærmest fraværende i norske partiprogrammer, og da må vi selv ta jobben med å løfte fram vårt samfunnsoppdrag!
Les mer
jan 15, 2019 0

Samhandling er nøkkelen til kvalitet

Hvorfor er det så mange feil på nye ledningsanlegg i Norge? Hvem er det som ikke gjør jobben sin, og hvorfor? Det var et av hovedtemaene under Hallingtreff, der 300 bransjefolk nettopp skulle diskutere kvalitet i praksis, og der fasiten var samhandling mellom alle ledd.
Les mer