Tips og Råd

sep 10, 2018 0

Skjema til bruk ved spyling av ledningsnett

Spyling av privat og offentlig ledningsnett er en daglig geskjeft for mange RIN-operatører. Det kan dreie seg om rutinemessig spyling, eller mer akutte hendelser som krever strakstiltak. Trond Alm fra Norva24, etterspurte under Rørinspeksjon Norges fagdager et skjema for å registrere hvordan spylingen utføres.
Les mer
jul 12, 2018 0

Det viktige vannet

Vegen har blitt kort fra tørke og vannmangel til ekstremregn og vannskader. Utfordringene angår oss alle. Det er på høy tid å prioritere det viktige vannet!
Les mer
nov 22, 2017 0

NRK jakter på tamponger og kondomer

NRK jobber nå med en tv-serie om plast på avveie, og opptakene starter rett over på nyåret. Nå kommer henvendelse til medlemmer i Rørinspeksjon Norge om NRK kan få tilgang til alt som kastes feil i toalettene, enten det er q-tips, bind, våtservietter eller kondomer.
Les mer
feb 27, 2017 0

Krever tempo for bedre regelverk

Klima- og miljødepartementet må få opp tempoet i arbeidet med å tilpasse regelverket til et klima i endring!
Les mer
sep 30, 2016 0

Alle må tåle mer vann fra oven

Både statlige og kommunale myndigheter, forsikringsselskaper og huseiere må bidra til å forebygge skader fra ekstremnedbør og overvann i tettbygde strøk.
Les mer
sep 06, 2016 0

-Fortell alle om det gode vannet

Vann levert av norske vannverk er bedre enn flaskevann. Nå må vannbransjen fortelle hvor gode dere er. Det var rådet fra professor og foreleser ved Institutt for sammenlignende politikk, Frank Aarebrot, da han ble utfordret på synliggjøring av vannbransjen.
Les mer
sep 02, 2016 0

MEF etterlyser VA-handling

02.09.16:. Vann og avløp kan raskt bli en nasjonal hovedsak fordi vi har et ledningsnett i forfall. Vi ønsker imidlertid ikke at det skal være katastrofene som får politikerne til å våkne.
Les mer
aug 31, 2016 0

Larvik beste kommune i bedreVann

Kvaliteten på de kommunale vann- og avløpstjenestene blir stadig bedre. Det viser Norsk Vanns årlige tilstandsvurdering av tjenestene. Resultatene for 2015 er de beste så langt.
Les mer
aug 24, 2016 0

Staten må skynde seg

Nok en gang fører kraftig nedbør til mye overvann og vannskader flere steder i landet. Norsk Vann mener Klima- og miljødepartementet snarest må få på plass et bedre regelverk.
Les mer