Hovedside

jan 26, 2021 0

Knallsuksess for digitalt Hallingtreff

Hele 97 prosent av deltakerne som har besvart evalueringen av årets digitale Hallingtreff var enten veldig fornøyd eller fornøyd med innhold og gjennomføring av treffet på nett, selv om mange savnet det sosiale fellesskapet som treffet er så kjent for i norsk og nordisk vannbransje.
Les mer
jan 25, 2021 0

Ildsjeler som brenner for kummer og rør

-Jeg brenner for å øke kompetansen innen rørtjenester i Norge. Det er viktig at vi jobber for seriøsitet og at jobbene blir utført på like premisser over hele landet. Det er fortsatt noen cowboyer i bransjen, men Rørinspeksjon Norge har bidratt til at ledningseiere er blitt oppmerksom på viktigheten av å ha operatører med relevant kompetanse.
Les mer
jan 15, 2021 0

Tromsø og Oslo går foran med kumrenovering

HALLINGTREFF 2021: Tromsø og Oslo kommuner er blitt en foregangskommune innen fornying av vann- og avløpskummer. De siste årene har kommunene sikret seg god oversikt over tilstanden på sine tusenvis av kummer, og er godt i gang med rehabilitering av kummene som er i dårligst forfatning.
Les mer
jan 14, 2021 0

Lokal rørlegger overrasket over bredden i norsk vannbransje

HALLINGTREFF 2021: -Det er ingen som har fortalt meg at dette fagfeltet er så bredt og at det er så mye å forholde seg til. Men jeg tar ikke noe selvkritikk på at jeg ikke har lest meg opp på det.
Les mer
jan 13, 2021 0

Sluttkontroll må ikke være et nødvendig onde

Det er en kjent sak i norsk vannbransje at 30 prosent av alt drikkevann som produseres i norske vannverk aldri kommer fram til abonnentene. Under Hallingtreff kom det også fram at rørinspektører tilknyttet Rørinspeksjon Norge avdekker feil på nærmere 60 prosent av alle nyanlegg.
Les mer
jan 13, 2021 0

Viktig å unngå infrastruktur-krise midt i pandemien

Forfallet på ledningsnettet stanser ikke selv om vi lever mer adskilt.. Det er viktig at vi unngår en infrastrukturkrise midt i en pandemi.
Det sa daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon, da han i formiddag åpnet det 24. Hallingtreff. Treffet arrangeres i år digitalt, med drøyt 250 deltakere.
Les mer
jan 12, 2021 0

Digitalt Hallingtreff samler 250 onsdag

250 deltakere følger årets konferanse der et tjuetalls fagpersoner vil dele av sin kompetanse. Digitalt treff er utvilsomt en ny erfaring men også en spennende utfordring for både produksjonsapparat og møteledere som har innkalt til Hallingtreff 2021.
Les mer
jan 11, 2021 0

Siste mulighet for påmelding til Hallingtreff

Tirsdag 12.januar kl.15.00 er siste mulighet for å melde seg på Digitalt Hallingtreff 2021. Treffet arrangeres i år via plattformen Zoom onsdag 13.januar kl.09.00-15.00, og foreløpig er det om lag 200 deltakere som har meldt seg på, men det er plass til flere, opplyser arrangørene Hallingplast AS, Rørinspeksjon Norge (RIN) og Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT).
Les mer
jan 08, 2021 0

Kom med høringsinnspill om kummer

Norsk Vann ønsker innspill fra RIN-medlemmer i en åpen høring om forslag på krav til kummer, armatur og flenseskjøter med tilhørende veiledning. Frist for innspill er mandag 15. februar 2021.
Les mer