Hovedside

Artikler

aug 11, 2022 0

Hele RIN-styret innstilt på gjenvalg

Onsdag 24.august er det klart for fysisk årsmøte i Rørinspeksjon Norge på Scandic Lillehammer hotell. Drøyt 100 deltakere er påmeldt, og for de siste etternølerne er det fortsatt noen ledige plasser.  Årsmøtepapirene er nå sendt ut til medlemmene.
Les mer
aug 11, 2022 0

30 år med faglige diskusjoner uten reduksjon i vannskadene

Etter 30 år med jevnlige fagseminarer på nordisk nivå er kostnadene som følge av vannlekkasjer i boliger fortsatt på et svært høyt nivå. Men ildsjelene bak Nordisk Vannskadeseminar gir seg ikke.  29. – 31. august samles nordiske fagfolk i Asker for å lære mer om, og diskutere, vannskadesikre installasjoner, skadeårsaker, materialvalg og nyheter.
Les mer
aug 05, 2022 0

Bygg, anlegg og vann under Arendalsuka

15.  til 19.august er det igjen klart for Arendalsuka. Både Norsk Vann, Maskinentreprenørenes Forbund, Rådgivende Ingeniørers Forening og en rekke andre aktører innen bygg og anlegg bruker betydelige ressurser på å synliggjøre seg i dette som er landets største møteplass også for infrastruktur.
Les mer
jul 05, 2022 0

Klart for påmelding til årsmøte og fagdager

OPPDATERT PROGRAM: Nå kan du melde deg på til RINs årsmøte og fagdager 24. -26.august. Arrangementet er lagt til det velkjente OL-hotellet Scandic Lillehammer Hotel. Dermed håper ledelsen i RIN at dette blir flotte fagdager i god sportsånd. Påmeldingsfrist er 10. juli 2022.
Les mer
jun 21, 2022 0

– Ta med driftsfolka også i samspillskontrakter

– Vi hører for lite på driftsfolka. Jeg har vært med på noen samspillskontrakter, men ikke sett ett eneste driftsmenneske der. Få dem med, oppfordrer Vidar Hjellum i VA Consult.
Les mer
jun 21, 2022 0

Siste Hallingtreff for VA-journalisten

HALLINGTREFF 2022: Hallingtreff har akkurat feiret sitt 25-års jubileum. Odd Borgestrand (67) har hatt en sentral rolle som formidler i over 20 av dem. Nå er det slutt, og Odd har vært på sitt siste Hallingtreff. – Savner ham allerede, sier møtelederne Borghild T. Folkedal og Martina Bergh Svedahl. 
Les mer
jun 15, 2022 0

Fra kum til sky med ny teknologi

HALLINGTREFF 2022: Lekkasjeprosenten skal ned i norsk vannbransje, men fortsatt er det et stort flertall av norske kommuner som lar vannet forsvinne i enorme mengder på vei til abonnentene. Ny teknologi ved bruk av kunstig intelligens er tilgjengelig for å nå målet om redusert vanntap.
Les mer
jun 15, 2022 0

Fokus på flensepakninger til besvær

HALLINGTREFF 2022: En av de minste komponentene i et VA-nett kan bli det svakeste leddet i hele nettet og forårsake store utfordringer. Det hevdet teknisk leder i Telemark Technologies, Anders Nygård, under Hallingtreff. Han delte av sin spesialkompetanse om flensepakninger for de mange praktikerne som deltar på årets treff.
Les mer
jun 15, 2022 0

Viktig innblikk i driftspersonellets hverdag

HALLINGTREFF 2022: -Driftspersonellet ble løftet fram under årets Hallingtreff. Det er gutta og jentene i grøfta som er nøkkelpersonellet i VA-Norge.  Samhandling og samspill med praktikerne er avgjørende for et godt resultat innen både vann og avløp.
Les mer