Aktuelt

jun 14, 2021 0

Fra Challenge til Development i Oslo VAV

NoDig Challenge-prosjektet i regi av Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten (VAV) går nå over i en ny fase, under navnet NoDig Development. Målet er at en gravefri metode for tilkobling fra hus til hovedvannledning skal bli en realitet innen første halvår 2023.
Les mer
jun 11, 2021 0

Riktig spyling kan forhindre legionella

Forskere ved NTNU i Trondheim jobber nå med å finne ut hvordan man kan forhindre legionella ved spyling av vannrør. Snart kommer en egen veileder om temaet. Det skriver NTNU på sine egne nettsider
Les mer
jun 09, 2021 0

Rørfornyere med 176500 TikTok-følgere

Operatørene Thorleif Brubakken og Kenneth Kaas i Olimb Rørfornying AS er i ferd med å bli influensere i særklasse på TikTok, der temaet er nettopp rørfornying.
Les mer
mai 26, 2021 0

Byggesøknad klar for hovedbygget ved vannsenteret

Realiseringen av Nasjonalt senter for vanninfrastruktur på Ås kommer stadig nærmere. I forlengelsen av det digitale årsmøtet i SSTT onsdag orienterte senterets daglige leder, Sjur Tveite, om framdriften. Denne uken sendes byggesøknad for et hovedbygg på 800 kvadratmeter.
Les mer
mai 25, 2021 0

UKESLUTT: Hvem tar regninga?

Produsentene av blant annet PE-rør varsler om ekstraordinær økning i råvarepriser. Dette oppgis å være den største prisøkningen på råvarer brukt til produksjon av rør på ti år. Hvem tar regninga? Det blir tema for RIN og SSTT sin Ukeslutt fredag 28.mai kl.13.30.
Les mer
mai 20, 2021 0

20 partnere sammen for å redusere vannlekkasjer

Prosjektet LeakNor, som ledes av Oslo kommune, VAV, nådde opp i fjorårets utlysning av Innovasjonsprosjekt i offentlig sektor, og har fått innvilget 7 millioner kroner fra Forskningsrådet.
20 partnere er nå med i prosjektet, - hvorav halvparten er kommuner.
Les mer
mai 19, 2021 0

Arnhild takker av i Norsk Vann

Arnhild Krogh takker for seg etter nærmere seks år som rådgiver i Norsk Vann. Dermed er den formelle samarbeidsperioden som observatør i styret til Rørinspeksjon Norge også over.
Les mer
mai 18, 2021 0

Heder til aktiv vannmann

Norsk Vanns pris "Mest aktive person" i perioden 2019/2020 er tildelt avdelingssjef i Vann- og avløpsetaten, Oslo kommune, Sigurd Grande.
Les mer
mai 11, 2021 0

Jakter på virus-parasitter og bakterier i drikkevannet

Hva finnes av virus parasitter og bakterier i drikkevannet? Spørsmålet kommer fra RIN-inspektør Trond Havnnes i Høytrykksvakta AS i Tromsø. Nå håper han få gode innspill fra sine kolleger i Rørinspeksjon Norge.
Les mer