Aktuelt

Artikler

aug 29, 2022 0

RINs nye talerør

I disse dager er jeg i ferd med å begynne på oppdraget mitt som journalist i redaksjonen for SSTT og journalist og nettredaktør for RIN. Jeg har fulgt organisasjonene fra sidelinjen ganske lenge og jeg gleder meg.
Les mer
mar 15, 2022 0

100 år feilfri driftstid på nye rør i Oslo

Samtlige seter i konferansesalen under VA Messene på Telenor Arena var besatt for å høre hva lokomotivet i norsk vannbransje har som hovedfokus når det gjelder utvalget av materialvalg.
Les mer
mar 07, 2022 0

Økt vannberedskap ved atomhendelse

Som følge av den svært urolige situasjonen i Ukraina, er mange opptatt av om en atomhendelse vil kunne påvirke drikkevannskvaliteten og om eget vannverk har gode nok beredskapsplaner. Norsk Vann har derfor sendt ut informasjon til bransjen om denne alvorlige situasjonen
Les mer
mar 07, 2022 0

Mattilsynet med ny kontroll av vannverkene

Mattilsynet er i gang med offentlig kontroll av drikkevannsforsyningen ved norske vannverk. Det handler om å være trygg på at vanntilsigsområder og råvannskilder er forsvarlig sikret. Dette er et av fokusområdene under det digitale fagtreffet til Norsk Vann som startet i dag.
Les mer
feb 16, 2022 0

Mye å hente under Norsk Vanns fagtreff i mars

Norsk Vann arrangerer sitt årlige fagtreff 7. – 9. mars digitalt. Her blir det tre dager fylt med aktuelle vann- og avløpsfaglige tema. 
Les mer
jan 27, 2022 0

Nødvendig med reorganisering av vannbransjen

Norsk vannbransje kan bli mer effektiv dersom vann- og avløpsorganisasjonene styrkes, slik at de blir bedre i stand til å bruke riktige teknologier og arbeidsmetoder. Bransjen har en rekke utfordringer blant annet knyttet til reservevann, avløpshåndtering og ledningsfornyelse.
Les mer
jan 21, 2022 0

BLI KJENT MED: Peer-Christian Nordby

RIN starter nå serien «bli kjent med» RIN-medlemmer, og først ut er Peer-Christian Nordby. 61-åringen er et kjent navn for de aller fleste med tilknytning til Rørinspeksjon Norge.
Les mer
jan 14, 2022 0

Hundrevis av skade-meldinger etter Gyda

Gjensidige har så langt mottatt rundt 150 bygningsskader etter Gyda. Fredag morgen har Tryg Forsikring fått inn 103 skadesaker i tilknytning til ekstremværet «Gyda». Også forsikringsselskapet If har fått inn rundt 100 skademeldinger.
Les mer
jan 06, 2022 0

Stor frykt for konsekvenser av styrtregn

7 av 10 norske kommuner frykter mer styrtregn vil påvirke kommunen betydelig. Det viser ny undersøkelse som Vestlandsforsking har gjennomført for kommunesektorens interesseorganisasjon, KS.
Les mer