Aktuelt

Artikler

jul 05, 2022 0

Klart for påmelding til årsmøte og fagdager

OPPDATERT PROGRAM: Nå kan du melde deg på til RINs årsmøte og fagdager 24. -26.august. Arrangementet er lagt til det velkjente OL-hotellet Scandic Lillehammer Hotel. Dermed håper ledelsen i RIN at dette blir flotte fagdager i god sportsånd. Påmeldingsfrist er 10. juli 2022.
Les mer
jun 21, 2022 0

– Ta med driftsfolka også i samspillskontrakter

– Vi hører for lite på driftsfolka. Jeg har vært med på noen samspillskontrakter, men ikke sett ett eneste driftsmenneske der. Få dem med, oppfordrer Vidar Hjellum i VA Consult.
Les mer
jun 21, 2022 0

Siste Hallingtreff for VA-journalisten

HALLINGTREFF 2022: Hallingtreff har akkurat feiret sitt 25-års jubileum. Odd Borgestrand (67) har hatt en sentral rolle som formidler i over 20 av dem. Nå er det slutt, og Odd har vært på sitt siste Hallingtreff. – Savner ham allerede, sier møtelederne Borghild T. Folkedal og Martina Bergh Svedahl. 
Les mer
jun 15, 2022 0

Fra kum til sky med ny teknologi

HALLINGTREFF 2022: Lekkasjeprosenten skal ned i norsk vannbransje, men fortsatt er det et stort flertall av norske kommuner som lar vannet forsvinne i enorme mengder på vei til abonnentene. Ny teknologi ved bruk av kunstig intelligens er tilgjengelig for å nå målet om redusert vanntap.
Les mer
jun 15, 2022 0

Fokus på flensepakninger til besvær

HALLINGTREFF 2022: En av de minste komponentene i et VA-nett kan bli det svakeste leddet i hele nettet og forårsake store utfordringer. Det hevdet teknisk leder i Telemark Technologies, Anders Nygård, under Hallingtreff. Han delte av sin spesialkompetanse om flensepakninger for de mange praktikerne som deltar på årets treff.
Les mer
jun 15, 2022 0

Viktig innblikk i driftspersonellets hverdag

HALLINGTREFF 2022: -Driftspersonellet ble løftet fram under årets Hallingtreff. Det er gutta og jentene i grøfta som er nøkkelpersonellet i VA-Norge.  Samhandling og samspill med praktikerne er avgjørende for et godt resultat innen både vann og avløp.
Les mer
jun 14, 2022 0

Hallingtreffs hederspris til Steinar Tragethon

HALLINGTREFF 2022: Til stående applaus og fengende rytmer ble Hallingtreffs hederspris for 2022 tildelt gründeren og daglige leder i Hallingplast AS gjennom drøye 40 år, Steinar Tragethon, under jubileumsmiddagen i Vestliahallen tirsdag kveld. 
Les mer
jun 14, 2022 0

Viktig med samhandling for kritisk infrastruktur

HALLINGTREFF 2022: Mangel på samhandling og felles forståelse for mulige løsninger forsinker og fordyrer en rekke infrastrukturprosjekter. Gravefri kryssing under jernbanespor har vist seg ekstra krevende både for entreprenører og ledningseiere. Det kom fram under Hallingtreff, - VA-konferansen som samler nærmere 330 deltakere totalt.
Les mer
jun 14, 2022 0

Kompetansedeling og en ryggsekk full av kunnskap

HALLINGTREFF 2022: -Når vi endelig er samlet skal vi bruke tre dager til å dele kompetanse og jobbe for et ledningsnett som skal holde i 100 år. Vi er alle bidragsytere inn i en viktig bransje, der vi skal være rause med hverandre og gi hverandre innblikk i utfordringene. Det var hovedbudskapet til daglig leder i Hallingplast, Sverre Tragethon, under den offisielle åpningen av årets Hallingtreff.
Les mer