Aktuelt

aug 19, 2019 0

Ledige plasser på operatørkurs private avløpsledninger

Det er fortsatt noen ledige plasser på operatørkurs med fokus på private avløpsledninger 9. og 10.september.
Les mer
aug 17, 2019 0

For dårlig kompetanse på bruk av tetteballer

Det ble noen aha-opplevelser for flere rørinspektører og ledningseiere da Fredrik Schau Bones fra Avavi AS og Trond Alm fra rådgiverselskapet Tubus tok for seg farene ved såkalt tersing, eller plugging av rør, med tetteball under fagdagene til RIN i Stavern.
Les mer
aug 16, 2019 0

Vestre Slidre 100 prosent lekkasjefri

Vestre Slidre, med sine 2.200 innbyggere er trolig landets første lekkasjefrie kommune.
Valdreskommunen har gjennomført et lekkasjeutbedringsprogram på sine vannledninger både på det offentlige og det private nettet.
Les mer
aug 15, 2019 0

Rørinspeksjon kan bli satt på vent

Det tar fortsatt tid før WinCan VX er klar for det norske markedet, selv om dagens WinCan V8 er utdatert og gått ut av produksjon. Dermed har de sveitsiske leverandørene i samarbeid med norske Rosim AS et halvt år på seg til å få det nye systemet opp og gå på norsk.
Les mer
aug 14, 2019 0

Rørinspeksjon helt nødvendig for et trygt ledningsnett

Rørinspeksjon gir oss en unik mulighet til å se hvordan rørene faktisk ser ut innvendig, og derfor er denne type inspeksjon helt avgjørende for å sikre at det norske ledningsnettet ikke kollapser.
Les mer
aug 14, 2019 0

25 års innsats for norsk ledningsnett

Med rekordstor deltakelse markerer Rørinspeksjon Norge sitt 25 års jubileum med fagdager, årsmøte og jubileumsfeiring over tre dager i Stavern. Dette er praktikernes forening, preget av mye idealisme og sterkt engasjement for et best mulig ledningsnett innen vann og avløp.
Les mer
aug 14, 2019 0

Lederskifte i Rørinspeksjon Norge

Overingeniør i Vann og avløp plan i Bærum kommune, Reidar Kveine, (44) ble under årsmøtet i Rørinspeksjon Norge valgt inn som ny styreleder etter Peer-Christian Nordby, som ba om avløsning etter tre år som leder.
Les mer
aug 14, 2019 0

Må ha sterkt HMS-fokus i vannbransjen

Vannbransjen er en bransje med mange ulike arbeidsoppgaver som innebærer høy risiko. Et sterkere fokus på helse, miljø og sikkerhet er derfor nødvendig. Det mener gruppeleder for HMS i Norconsult, Magnhild Eliassen.
Les mer
aug 13, 2019 0

Tid for gjennomslag for vann og avløp

Unge og eldre i kø ved standen til Norsk Vann for å sikre seg en flaske med trygt og rent vann under Arendalsuka. 17.000 halvliters flasker regner medarbeidere i Norsk Vann og Arendal kommune med å dele ut i løpet av uka.
Les mer