Aktuelt

jan 22, 2020 0

Spennende spetthull – fotokonkurranse

Her er det første bidraget RINs fotokonkurranse. Kumlokk med stort spetthull kan være fristende. Bli med i fotokonkurransen, du også. 
Les mer
jan 21, 2020 0

Kurs i lekkasjekontroll og trasésøk – mars 2020

Rørinspeksjon Norge inviterer til kurs 2 i lekkasjekontroll og trasésøk. Det foregår på Gardermoen 9. - 11. mars.
Les mer
jan 18, 2020 0

Langt fram til felles standard for VA-materiell i Norge

Kan kravene til levetid være et hinder for innovasjon i rørbransjen? Spørsmålet ble stilt under Hallingtreff da materialvalg ble debattert ut fra erfaring fra fire kommuner rundt om i landet.
Les mer
jan 16, 2020 0

Paradoks i vannbransjen

Vann og avløp er en kostbar affære. Det blir enda dyrere når kommuner og andre ledningseiere ikke vet hva de bestiller. Vanskelige oppdrag må løses med egne krefter, ikke settes bort fordi man ikke har kapasitet. – Først da lærer man noe av det.
Les mer
jan 15, 2020 0

Breen tror ørkenvandringen nærmer seg slutten

En ørkenvandring mellom 11 ulike departementer. Det har norsk vannbransje holdt på med i årevis. Thomas Breen er eks-stortingsrepresentant, nå direktør i Norsk Vann. Han tror denne vandringen snart er over.
Les mer
jan 15, 2020 0

Hallingtreffs hederspris til Peer-Christian Nordby

Hallingtreffs hederspris 2020 er tildelt Peer-Christian Nordby. Han er markedssjef i Olimb-konsernet og tidligere leder i Rørinspeksjon Norge.
Les mer
jan 15, 2020 0

Sterk kritikk av entreprenører og ledningseiere

Kontrollen med norske vannledninger er høyst variabel. – Ledningseiere fraviker egne krav og entreprenører snakker seg unna kontrolloppgaver, sa rørinspektør Morten Trevland. RIN ber om uavhengig tredjepartskontroll i den nye nasjonale VA-normen.
Les mer
jan 15, 2020 0

– Innovasjon viktigere enn VA sektorlov

– Potent industri? Nei, leverandørsiden i norsk vannbransje er ikke det, sa direktør Thomas Breen i Norsk vann. En av tre bransjedirektører som snakket på Hallingtreff. Ber om mer innovasjon og forskning gjennom et øremerket teknologiprogram. Vil ha alle – også husstandene – med på spleiselag. VA sektorlov vil han ikke ha.
Les mer
jan 14, 2020 0

Bjørløws skjeve blikk på bransjen

Teknisk rådgiver Øystein Bjørløw i Kjeldaas AS fikk æren av å holde årets åpningsforedrag. Her rapporterte han fra et skjevt blikk på norsk vannbransje. En bransje full av menn med sølvfarget hår, og alt for mange tette folk.
Les mer