Aktuelt

okt 05, 2018 0

Drammen godt i gang med «strømpepakke»

Drammen kommune er godt i gang med prosjekt «Strømpepakke 2018», som består av 15 ulike delstrekk, med utfordrende fornying av avløpsledninger ved strømperenovering. Her skal det tas hånd om overvann og spillvann, både selvfallsledninger og pumpeledninger.
Les mer
okt 02, 2018 0

Frisk satsing for å rekruttere nye rørleggere

Går det an å dusje i brus? Eller spille Fortnite i regnskogen? Dette har av tre av Norges mest kjente YouTube-profiler undersøkt, med god hjelp fra to flotte, unge rørleggere. Nå skal rørleggerfaget promoteres på nye måter frem mot søknadsfristen 1. mars.
Les mer
okt 01, 2018 0

Toril Hofshagen går til NVE

Direktør Toril Hofshagen i Norsk Vann slutter etter 18 år i organisasjonen. Fra februar 2019 begynner hun son regionsjef for Region Øst i NVE, Norges vassdrags- og energidirektorat. Hofshagen har satt dype spor etter at hun kom i lederposisjon i Norsk Vann.
Les mer
sep 25, 2018 0

26 nye lekkasjesøkere har fått sine operatørbevis

Lekkasje og trasè-gruppa i Rørinspeksjon Norge har nå utdannet 26 nye operatører, som alle har tatt operatørbevis. Dermed er de  klare for å hjelpe Norge til å få et tettere ledningsnett.
Les mer
sep 24, 2018 0

Lekkasjesøk via satellittovervåking

Er det mulig å redusere det høye lekkasjenivået i norske vannledninger gjennom satellittovervåking fra verdensrommet? Ja, svarer daglig leder Stine Bendigtsen i selskapet Teta Vannrensing på Kjeller.
Les mer
sep 20, 2018 0

Klar melding om behov for økt kompetanse

Det er et stort behov for kompetanseutvikling i norsk vannbransje. Det handler om tilpasning til endret klima, krevende rammebetingelser med en fragmentert statlig styring og et dokumentert investeringsbehov på 280 milliarder kroner fram mot 2040.
Les mer
sep 13, 2018 0

Fagtreff med innsyn i pilotprosjektet for NoDig Challenge

Tirsdag 25.september er det klart for et spennende fagtreff i regi av Scandinavian Society for Trenchless Technology (SSTT) i samarbeid med Oslo kommune, VAV.  Her blir det presentasjon av det mye omtalte NoDig Challenge prosjektet og informasjon om det første pilotprosjektet.
Les mer
sep 10, 2018 0

Skjema til bruk ved spyling av ledningsnett

Spyling av privat og offentlig ledningsnett er en daglig geskjeft for mange RIN-operatører. Det kan dreie seg om rutinemessig spyling, eller mer akutte hendelser som krever strakstiltak. Trond Alm fra Norva24, etterspurte under Rørinspeksjon Norges fagdager et skjema for å registrere hvordan spylingen utføres.
Les mer
sep 10, 2018 0

Foredrag og årsmøtepapirer på medlemssidene

Foredrag og årmøtepapirer er nå publisert på medlemssidene, les mer for å laste ned dokumentene!
Les mer