Daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon, (bildet) går nye veier sammen med Arve Hansen i VA teknikk AS for å få fram kreativiteten i VA-Norge. Nå inviterer de til konkurranse om årets beste foredrag på Hallingtreff 2015.

Fram med din gode VA-idè!

feb 08, 2014 0

Årets Hallingtreff samlet 152 deltakere, 19 foredragsholdere og 13 utstillere. Deltakerne ga positiv tilbakemelding på årets treff, der noen av stikkordene var «variert og gode foredrag – hjemmekoselig atmosfære og kanskje Norges beste VA-treff.

Viktigheten av å treffe kolleger i trivelige omgivelser og fabrikkbesøk der Hallingplast alltid presenterer nyheter fra rørindustrien ble også trukket fram i deltakernes og utstillernes evaluering.

-Vi vet at dette treffet er et høydepunkt for mange, og treffet må fornyes dersom det skal ha livets rett. Derfor inviterer vi nå yngre VA-medarbeidere til å komme med sine spenstige og kreative ideer til framtidens VA-ledningsnett, sier Steinar Tragethon og Arve Hansen som på vegne av henholdsvis Hallingplast AS og VA teknikk as, står som hovedarrangører for Hallingtreff.

 

Konkurransen

Alle VA-medarbeidere under 40 år, og med minst tre års arbeidserfaring med VA-ledningsnett inviteres til å forberede et spenstig tema for neste års Hallingtreff på Geilo, et arrangement som arrangeres 14-16.januar 2015. Her kan både praktikere og teoretikere delta. Temaet skal holdes seg innen VA-ledningsnett, og gjerne om ledningsfornyelse, levetid og bærekraftige løsninger.

-Hensikten med denne konkurransen er at yngre VA-medarbeidere skal bli inspirert til å tenke ut smartere produkter, bidra til bedre prosjektering, tryggere utførelse, flinkere montører og forenklinger i forvaltning og lignende sier Hansen og Tragethon.

– Vi blir beskyldt for å være både konservative og en gjeng med gamlinger som styrer med norsk ledningsnett. Dette stempelet er både ufortjent og uriktig, mener Steinar Tragethon. Han vet det er mange unge som bærer på kreative ideer og som sammen med de eldre i faget er sterkt opptatt av rekruttering.

 

Årets nyvinning

De 3 beste foredragene blir satt inn i programmet for Hallingtreff 2015, for øvrig det 18. treffet på rad på Geilo.  Etter presentasjonen vil en jury kåre «Årets nyvinning Hallingtreff 2015» og vinneren blir belønnet med en gavesjekk på 5.000 kroner. De to øvrige bidragene blir belønnet med henholdsvis 3.000 og 2.000 kroner. I tillegg vil alle de tre i finalen få fritt opphold og fri konferanseavgift under treffet.

-Her handler det ikke først og fremst om å belønne fagfolk med noen tusenlapper, men rett og slett gi en symbolsk kompensasjon for det arbeidet de legger ned i et foredrag som skal ha betydning for bransjen, understreker Arve Hansen.

Han vil gjerne ha forslag til tema innen 1.august, med en kort beskrivelse og aktuelle illustrasjoner. Dette skal sendes til arve@va-teknikk.no

Alle besvarelser vil bli vurdert og den enkelte får tilbakemelding på sine innspill. Hansen lover også at de tre inviterte foredragsholderne vil få sine foredrag publisert i relevante fagtidsskrifter. Spørsmål om konkurransen kan rettes til steinar@hallingplast.no eller arve@va-teknikk.no