Kurs og konferanser

okt 28, 2021 0
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Operatørkurs private avløpsledninger

28. september 2020 - 29. september 2020

Rørinspeksjon Norge inviterer til operatørkurs på private avløpsledninger 28.-29.september, på Garder kurs- og konferansesenter.

Operatørkurs private avløpsledninger tar for seg stikkledninger, bunnledninger og innvendig røropplegg. Kursleder er Peer-Christian Nordby, og med seg på kurset har han Morten Trevland, Øyvind Holskog, Arnt Olav Holm og Trond Alm.
Når kommuner snakker om de private stikkledningene, er dette kun ledninger fra det kommunale nettet og fram til grunnmur. For den private ledningseier må man også passe på de ledninger som passerer under bygningen og det innvendige røropplegget.

Forundersøkelser og tilstandskontroll
er hovedfokuset i kurset. Rørinspeksjon med videokamera er den beste metoden for innsyn i selvfallsledninger. Og det man ser, skal rapporteres etter et standardkrav. Aktuelle observasjoner blir gjennomgått, og man får innføring i rapporteringshåndbok T-25, som er oversatt fra den svenske utgaven. Normalt spyles avløpsledningene før man kan foreta rørinspeksjonen. Spyling av innvendige avløpssystem er en stor utfordring, og erfarne spyle-operatører deler sin kunnskap på kurset. Det er vanskeligere å få tilsvarende tilstandsvurdering av vannledningene. På kurset får vi omtale av de mest brukte metoder for trasésøk, og gode tips fra erfarne operatører, forteller Peer-Christian Nordby, som til daglig jobber i Olimb.

 For mer informasjon og påmelding, se her: Invitasjon – Operatørkurs private avløpsledninger – september 2020

Detaljer

Start:
28. september 2020
Slutt:
29. september 2020

Arrangør

RIN

Sted

Garder kurs- og konferansesenter
Sogndalsvegen 3
Gardermoen, Norge
+ Google-kart

Her laster du ned filer. Du må være deltaker og ha mottatt passord for nedlasting.