Kurs og konferanser

Dette er kurs og etterutdanning i regi av RIN:
  • Spyling avløp hovedledninger
  • Rørinspeksjon hovedledninger
  • Operatørkurs - Grunnkurs i rørinspeksjon
  • Operatørkurs – Oppgraderingskurs i rørinspeksjon
  • Bestillerkurs i rørinspeksjon
  • Private avløpsledninger; stikkledninger-, bunnledninger, innvendig røropplegg
  • Lekkasjekontroll og trasésøk Kurs 1 – Praktisk orientert Kurs 2 - Teori
  • Kvalitetssikring av ny VA-anlegg; Trykkprøving, tetthetsprøving (under utarbeidelse)
I utgangspunktet ønsker vi å gjennomføre våre kurs med fysisk oppmøte men digitale kurs kan også vurderes. Våre kurs blir fortløpende annonsert på vår nettside. Ønsker du et kurs, meld det inn til oss: post@rin-norge.no  
jan 11, 2016 0
Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Oppgraderingskurs rørinspeksjon med videokamera på hovedledninger – AVLYST

19. mars 2020

Sted: Scandic Gardermoen, Jessheimvegen 467, 2060 Gardermoen.
Tid: 19. mars 2020
Påmeldingsfrist: 19. februar 2020

Dette kurset er avlyst

Invitasjon til oppgraderingskurs rørinspeksjon med videokamera på hovedledninger. Rørinspeksjon-Norge (RIN) er ansvarlig kursarrangør. Kurset arrangeres i samarbeid mellom RIN og Norsk Vann BA.

Formål

Formålet med kurset er å oppgradere aktive operatører til å rapportere rørinspeksjon av hovedledninger for vann og avløp iht Norsk Vann rapport 234/2018.

Innhold

Kurset gir en teoretisk gjennomgang av hva som er nytt i forhold til Norsk Vann rapport 145/2005. Fokus vil være på rapportering fra avløpsledninger, ikke vannledninger.

Akseptkriterier for vurdering av nye og nyrenoverte avløpsledninger ved rørinspeksjon gjennomgås. NB! Foredragene vil kunne lastes ned i forbindelse med kurset. Ta med egen PC, evt. skrive ut om man ønsker å ha tilgang til foredragene under kursets gjennomføring. Det er derfor viktig med tydelige epost-adresser til deltakere ved påmelding for å få tilgang til kursdokumentene.

Målgruppe:

Operatører som utfører rørinspeksjon og har operatørbevis utstedt av RIN og Norsk Vann BA. Deltakere må ved påmelding dokumentere at de har operatørbevis og har gjennomført rørinspeksjoner de siste 6 måneder. Dette gjøres ved å sende inn kopi av bevis og bekreftelse på aktivitet fra arbeidsgiver.

Fornyet operatørbevis:

Alle kursdeltakere som gjennomfører hele kurset og viser brukbar faglig forståelse ved avsluttende prøve, vil få utstedt nytt operatørbevis.

Rapporteringsprogram og ledningskartverk

Rapportering iht Norsk Vann rapport 234/2018 benyttes i WinCan versjon VX (ikke versjon 8). Dette antas å skje i løpet av 2019. Ledningskartverk-programmene for bestilling og lagring av rørinspeksjonsdata oppdateres ift dette. Programmene vil inneholde en ny beregning av skadepoeng for klassifisering av avløpsledninger etter tiltaksbehov.

Kursavgift:

Kursavgiften inkluderer lunsj, kaffepause, kursdokumentasjon og utstedelse av kursbevis og operatørbevis. Rørinspeksjon Norge forbeholder seg retten til å avlyse kurset ved for få påmeldte deltakere, og er ikke ansvarlig for evt. kostnader deltakerne måtte ha for utlegg av flybilletter etc.

Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften, men tilknytningsdøgn ifm kurset kan eventuelt bookes / betales av deltakerne selv for kr. 1.090,-.

Kursavgift:
5.000,- kr pr deltaker for RIN-medlemmer
6.000,- kr pr deltaker for andre

Påmeldingen er bindende. Ved manglende fremmøte faktureres full deltakeravgift. Til info. er det satt av 20 plasser på kurset, og det er prinsippet «første mann til mølla…» som gjelder.

Gjennomføring / deltakelse bekreftes pr. mail etter at påmeldingsfristen har gått ut.

Påmelding: Fyll ut dette skjemaet, og send en scan eller et bilde av det til post@rin-norge.no

Detaljer

Dato:
19. mars 2020

Sted

Scandic Gardermoen
Jessheimveien 467
Gardermoen, 2060 Norge
+ Google-kart