https://admin.rin-norge.no/wp-content/uploads/2016/11/glassfiber-sande-1.jpg

Søker koordinator for teknologiutvikling

avatarevuser
Oppdatert: 03 november 2016
Norsk Vann ønsker å styrke satsingen på teknologiutvikling. – Vi håper å få på plass en person i Norsk Vann som kan jobbe fulltid med dette, sier rådgiver Arnhild Krogh i Norsk Vann. Norsk Vann har i lengre tid jobbet for å få på plass en koordinator for teknologiutvikling. Planen er det skal være en prosjektstilling for to år, som skal finansieres av VASK, IKS og Norsk Vann. Klart i januar Det fortalte Krogh på Teknas konferanse «Fornyelse av ledningsnettet innen VA» i Bergen forrige uke. -Vi har fått ja fra de største kommunen, så det er stor sannsynlighet for at vi vil få dette til. Det endelige svaret får vi i januar neste år, sier Krogh, som mener at det vil være en stor fordel å få på plass en person i Norsk Vann som jobber fulltid med teknologiutvikling og oppfølgning av kommunene. - Vi ønsker å bruke de nettverkene som allerede finnes, sier hun. [caption id="attachment_4612" align="alignright" width="400"]
Det er tre områder hvor teknologi utvikling etterspørres: Videreutvikling av NoDig-løsninger, kartlegging av rør og måling av overløp, sier rådgiver Arnhild Krogh.
Det er tre områder hvor teknologi utvikling etterspørres: Videreutvikling av NoDig-løsninger, kartlegging av rør og måling av overløp, sier rådgiver Arnhild Krogh.[/caption] Oppfordret til engasjement På Teknas konferanse oppfordret hun kommunene til å engasjere seg. - Med det forfallsetterslepet som er beregnet, er det behov for å gjære ting smartere. I tillegg har vi andre utfordringer, som klima, fortetting og separering. Det er viktig at kommunene tar ballen,. og dermed kommer med innspill og engasjerer seg. FoU-prosjekter Krogh fortale om flere pågående FoU-prosjekter som NoDig Challenge i Oslo kommune, utvikling av en robot for sikrer raskere og rimeligere rensing av vannbasseng i Bergen kommune og rehabilitering av en vannledning i Sande kommune. -I Sande kommune hadde de en 500 meter strekning med en veldig dårlig asbestsement-ledning, som måtte fikse. Løsningen ble en glassfiberarmert strømpe. Det viser at det skjer ting også i de mindre kommunene, sier Krogh. Hun peker på tre områder hvor teknologi utvikling etterspørres: Videreutvikling av NoDig-løsninger, kartlegging av rør og måling av overløp.