TT-teknikk lever videre med samme ledelse, men flere aktører undrer seg over hvorfor de aldri fikk muligheten til å forhandle om kjøp som kunne gitt mer penger i boet.

Spørsmål etter TT-oppkjøp

jan 10, 2013 0

Byggeindustrien skriver at har de siste dagene fått flere tips angående salget av TT-Teknikk. Flere interessenter har stilt spørsmål ved hvorfor boet ikke lot dem bli med på budrunden. Det viser seg at boet ikke tok seg av dette, Grunnen er at aksjene i TT-Teknikk var pantsatt, og panthaver ledet forhandlingene.

Det opplyser advokat og partner Stine Snertingdalen i Kvale Advokartfirma til Byggeindustrien. Det er dette firmaet som er bobestyrer i Oslo Vei.

– Kjøpesummen gikk i sin helhet til panthaver hvis krav langt overstiger kjøpesummen, legger hun til.

 

Ubesvarte spørsmål

Ansvarlig redaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien tok mandag opp flere spørsmål rundt Oslo Vei-konkursen og boet i en leder på bygg.no.

Pedersen skriver at han ofte  hører at mange aktører som kan ha interesse av å overta deler eller hele konkursbo for å fortsette driften, ikke slipper til. Slike påstander har vi fått også når det gjelder Oslo Vei-konkursen, skriver han

 

Bare èn forhandlet

Derfor spør han i sin leder om det er riktig at bobestyrer kun valgte å forhandle med en entreprenør som skulle fortsette driften av Oslo Vei mens mange andre entreprenører som hadde sagt seg interessert, engang ikke ble kontaktet?

Og er det riktig at datterselskap ble solgt til en langt lavere pris enn det man kunne oppnå i markedet?

Pedersen er opptatt av det prinsipielle i slike konkurssaker.

-Vi stiller spørsmål om den praksis man i dag har er den rette. Dette er på ingen som helst måte noen kritikk av bobestyrer i Oslo Vei-konkursen, men i og med at vi snakker om et offentlig selskap har det vært greit å få mer informasjon, skriver han.