Rør med Torkildsen på Geilo

des 07, 2012 0

VA-folkets Hallingtreff arrangeres for 16. gang, og igjen er det Bardøla Hotell på Geilo som huser deltakerne. Forsiden av årets program prydes av den smilende komikeren Per Inge Torkildsen. Fra sitt ståsted skal han holde et spennende og uforutsigbart foredrag om ”vann og kloakk i et større perspektiv”. Trolig blir det konstruktiv skittprat og mye rør fra humoristen som alltid har dobbelt bunn i sine kåserier og foredrag.

Kreative løsninger
Torkildsen blir ikke alene om å holde spenstige foredrag under Hallingtreffet, som arrangeres fra 16.-18.januar. Årets tema er kreative VA-løsninger, og kreative innspill vil komme fra blant andre daglig leder i Hallingplast AS, Steinar Tragethon, Per Steinar Jensen fra NHO Buskerud, administrerende direktør i ØPD Gruop AS, Nils-Johan Tufte, teknisk direktør i NRL, Ole Larmerud, Terje Farestveit i Klima- og Forurensningsdirektoratet, og en rekke andre sentrale aktører i norsk VA-bransje både fra entreprenørsiden, rådgiversiden og selvfølgelig også en rekke representanter fra kommuner og interkommunale vannverk.

Hallingtreff skal være en arena som gir deltakerne siste nytt innen VA-bransjen. Dette er et uformelt treffsted der det alltid blir friske debatter og bransjen våger å rette kritisk blikk på egen virksomhet.
De som deltar på Hallingtreff er praktisk orienterte personer som vil noe med sitt fag eller sin lokale infrastruktur.
Årets treff begynner med fabrikkbesøk ved de nye fabrikklokalene til Hallingplast på onsdag ettermiddag 16.januar. Torsdag 17.januar er fullspekket med VA-faglige innspill.

Vannlekkasjer
Norske kommuner sliter med betydelige vannlekkasjer (30 – 50 % blir borte på sin vei til abonnentene). Det er mange måter å angripe lekkasjene på, og på Hallingtreff får vi høre om flere strategiske valg.

Ledningsfornyelse med NoDig-metoder er sterkt økende i Norge. Resultatet er flere NoDig-entreprenører enn noensinne, utblokking og PE-innføring har sterk økning og fallende priser, strømperenovering i avløp blir mer og mer vanlig. To av de store på NoDig i Norge, Olimb Group as og Oslo Vei as, vil bli utfordret på sine fremtidsvyer i en bransje som skriker etter fornyelse.

Det blir også satt fokus på private stikkledninger. Private stikkledninger utgjør en større lengde enn hovedledningsnettet i Norge. Stavanger har overtatt private stikkledninger ut av offentlig gategrunn, «Voss-kummen» er adoptert og forbedret av mange og borettslag tar i bruk NoDig i trange boområder.
I tillegg til foredrag, diskusjoner og gruppearbeid blir det også et betydelig utstillingsområde. Påmeldingsfristen er 14.desember, men her gjelder førstemann til mølla.

Program og påmelding her